Vis det fulde website

PolicyWatch

Fed-formand: Væksten er stabil og vedvarende

Formanden for den amerikanske centralbank Jerome Powell talte tirsdag i Kongressen, hvor han kom ind på coronavirus, økonomisk aktivitet og et styrket arbejdsmarked.

Foto: MANDEL NGAN/AFP / AFP

Formanden for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, talte tirsdag i Kongressen i USA, og selv om han ofrede en del tid og bemærkning på udbruddet af coronavirus i Kina, så holdt han fast i et positivt syn på den amerikanske økonomi.

"Den økonomiske aktivitet fortsatte med at øge i en moderat hast, og arbejdsmarkedet styrkedes yderligere, da økonomien så ud til at være modstandsdygtig over for de globale modvinde, som intensiveredes sidste sommer," lød Jerome Powells kommentar med henvisning til handelskrigens eskalering, ifølge Bloomberg News.

"Der er intet omkring denne ekspansion, som er ustabil eller ikke-vedvarende," lød svaret på et spørgsmål om, hvad der kunne ødelægge den nuværende økonomiske styrke.

Federal Reserves førstemand understregede, at banken nøje holder øje med udbruddet af coronavirus, der kan medføre forstyrrelse i den kinesiske økonomi, og som kan spilde over på den globale.

"Vi ved, der meget sandsynligt vil være nogen effekter på USA," kommenterede Jerome Powell, som samtidig understregede, at spørgsmålet for Federal Reserve er, om effekten vil vare ved, og om den vil være substantiel.

"Det er bare for tidligt at vurdere."

Udviklingen har dog heller ikke ændret på centralbankens syn på pengepolitikken.

USA's centralbank ser stadig stærkt arbejdsmarked og moderat vækst 

Mere fra PolicyWatch