Vis det fulde website

PolicyWatch

Kina udfordrer Danmark om den grønne førertrøje

Væksten af nye danske klimavenlige patentansøgninger holder ikke trit med lande som Kina eller Sverige, der potentielt kan overhale Danmark indenom, viser ny rapport.

Foto: Acciona

I årene fra 2008 til 2018 er antallet af grønne patentansøgninger i Danmark steget med 108 pct., men til sammenligning lyder det på 539 pct. i Kina og 130 pct. i Sverige, viser ny analyse fra Patent- og Varemærkestyrelsen.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge rapporten kan man frygte, at den grønne industri i Danmark ikke er tilstrækkelig omstillingsparat, selvom Kinas høje forøgelse skal ses i lyset af, at der ikke var mange klimavenlige patenter i landet for ti år siden.

Kent Damsgaard, der er direktør i Dansk Industri, mener, Danmark har en god styrkeposition, men at der skal værnes om den, og at der er en lang række steder, der kan sætte ind.

"Verden er interesseret i Danmark og vores grønne omstilling, så de teknologier, der bliver udviklet og patenteret nu, kan skabe grundlaget for et tungt og solidt dansk erhvervseventyr," siger Simon Kollerup, der er erhvervsminister, og fortæller til avisen, at han opfordrer alle små og mellemstore virksomheder til at få undersøgt, om de kan få patenteret deres gode ideer.

Danske virksomheder eksporterede i 2017 energiteknologi og -service for 85 mia. kr. Energiteknologieksporten udgjorde dermed 11,1 pct. af den samlede danske vareeksport.

Enden på dansk olieæra giver eftersmæk på balancen

Eksporten af energiteknologi skal boostes med ny pulje

(Denne artikel er leveret af vore søstermedie, EnergiWatch)

Mere fra PolicyWatch