Vis det fulde website

PolicyWatch

Analytiker: 30-40 pct. risiko for Trump-told på biler

Donald Trump har længe raslet med toldsablen over den europæiske bilindustri. Ifølge Danske Bank er risikoen reel - men den har også en udløbsdato.

Foto: Finn Frandsen

Den har længe hængt i luften: Truslen om en told på europæiske biler til USA, som har været en del af præsident Donald Trumps afskrækningskatalog i den løbende handelskonflikt med Europa.

Senest har spørgsmålet om en potentiel fransk skat på digitale virksomheder kastet yderligere brænde på bålet. Til Dagbladet Børsen vurderer senioranalytiker hos Dansk Bank Aila Mihr, at der i dag er 30-40 pct. sandsynlighed for, at den amerikanske præsident gør alvor af truslen og indfører told på europæiske biler.

"Hvis biltolden kommer, så tror jeg, at det vil være i første halvår af 2020. Hvis det ikke kommer i første halvår, tror jeg ikke, at det er så sandsynligt, at Trump indfører det tæt på det amerikanske valg," siger hun til avisen og kobler tidshorisonten sammen med, hvorvidt Trump vil kunne bruge tolden til at forbedre sine genvalgschancer i svingstater som Michigan i det kommende valg.

To mænd mødes i Washington - og det kan være en tryktest på Europas fremtidige problemer i verdenshandlen 

Mere fra PolicyWatch